Zastupitelé v Hodoníně projednají majetkovou účast ve vodohospodářství

blank

V loňském roce chtěla hodonínská radnice koupit akcie vodovodů a kanalizací od sousedních Lužic za šest milionů korun a získat ve VaK větší vliv. Hodonínští zastupitelé však na posledním zasedání hlasovali naopak o snížení majetkové účasti města ve vodárenské společnosti. Mimořádné zasedání zastupitelstva proběhne v úterý 16. května. Informoval o tom Hodonínský deník.

„Pokud neschválíme vložení majetku, tak se nic neděje. Chápu, v čem je ale dobré vložení pro jiné obce, budou dostávat mnohem více peněz na dividendách,“ řekl předseda hodonínského finančního výboru Ján Lahvička.

Jinak vidí situaci místostarosta Hodonína Jiří Janda. „V jakém stavu jsou kanalizace a z čeho budeme tvořit odpisy, když nám bude majetek patřit, a z čeho budeme platit rekonstrukce jednotlivých úseků?“ uvedl Janda. Na jeho slova navázala členka dozorčí rady VaKu Jana Gajošová a dodala, že oprava kanalizací ve městě stála od roku 2013 sedm milionů korun. „Pokud město vloží majetek do VaKu, tak se o něj stará on, ne Hodonín. Nákup akcií od Lužic by pro nás byly vyhozené peníze,“ řekla Gajošová.

Foto: Hodonínský deník

Scroll to Top