Martin Bernard: Provozní smlouva byla podepsána na základě dlouhodobého jednání všech zúčastněných

blank

Města a obce na Zlínsku rozděluje otázka, jestli mohla z neplatné valné hromady vzejít platná smlouva. Společnost Moravská vodárenská má v problematice jasno. Generální ředitel společnosti Martin Bernard odpovídal na otázky MF Dnes.

Trváte na tom, že smlouvy, které vzešly z neplatné valné hromady, jsou platné?

Soud řešil pouze jednu valnou hromadu, nikoli provozní smlouvu samotnou. Moravská vodárenská se navíc soudu neúčastnila. Provozní smlouva byla podepsána na základě dlouhodobého jednání všech zúčastněných a po schválení ze strany ministerstva a soudních znalců.

Cena vody klesne příští rok o korunu za kubík, jdou peníze ze zisku společnosti?

Ano, snížení ceny vodného a stočného o jednu korunu se promítne do zisku Moravské vodárenské. Stejně tak i zvýšení nájemného o pět milionů korun ročně.

Starosta Otrokovic chce navrhnout vznik nové dohody, která by překlenula čas, než soudy rozhodnou o platnosti současné smlouvy. Je to reálné?

Vzhledem ke skutečnosti, že soud o platnosti provozní smlouvy nikdy nerozhodl, neexistuje důvod k podpisu smlouvy nové. Se smluvním partnerem VaKu Zlín i jeho akcionáři platnou smlouvu průběžně aktualizujeme. Všechny úpravy jsou ve prospěch VaKu a infrastruktury v regionu. Od roku 2004 jsme do obnovy a rozvoje vodárenské infrastruktury vložili více než dvě miliardy.

Foto: Idnes.cz

Scroll to Top