V polovině května se v Praze uskuteční konference Počítáme s vodou 2017

blank

Jak budou vypadat města v budoucnosti, jakým směrem půjde jejich rozvoj, jak obstojí města výzvám spojeným s měnícími se nároky lidí a podmínkami klimatu. O tom však se bude hovořit na mezinárodní konferenci Počítáme s vodou 2017, kterou pořádá 16. května v budově pražské Novoměstské radnice organizace ČSOP Koniklec.

Konference je určena pro všechny, kteří se jakkoliv podílí na utváření podoby měst. Do Prahy zavítají odborníci na hospodaření s dešťovou vodou z Dánska, Slovenska, Francie i tuzemska. Na konferenci budou hledat odpovědi, jak může nakládání s dešťovou vodou ovlivnit podobu měst a jejich schopnost vyrovnávat se s proměňujícími se podmínkami prostředí. 

O historických souvislostech v oblasti hospodaření s vodou bude hovořit egyptolog a archeolog Miroslav Bárta. Náhled do města budoucnosti představí krajinný architekt Gerhard Hauber z Německa. Martin Seidl z Francie představí udržitelné městské odvodňovací systém a Michal Kravčík ze Slovenska se zaměří na téma adaptace na změnu klimatu. Dále vystoupí například Jakub Hrbek ze Státního fondu životního prostředí, který účastníkům prozradí, na jaká hospodaření s dešťovou vodou lze získat dotace. Konference Počítáme s vodou se koná třetím rokem a podporuje ji ministerstvo životního prostředí.  

Zdroj: Sovak ČR

(Ilustrační foto)

Scroll to Top