Místo rekonstrukce stávajícího bazénu vzniknou v Třemošnici dva nové

blank

Na Chrudimsku se schyluje k další významné investiční akci. Padesátimetrový bazén v Třemošnici bude nahrazen dvěma menšími. Některé technologie zůstanou stejné. Informoval o tom Orlický deník.

Padesátimetrový bazén v Třemošnici bude brzy minulostí. Na jeho místě vzniknou dva menší o délce 25 metrů. Z technologického hlediska se bude jednat o betonového stavby vyložené nepropustnou fólií. „Jeden bazén bude pro plavce a druhý pro neplavce. Ten bude obsahovat vlnobití a další herní prvky a ve druhé etapě výstavby sem bude situován i dojezd tobogánu a skluzavky. Počítá se ještě se zřízením malého bazénku v podobě brouzdaliště,“ řekl místostarosta Stanislav Peca.

Součástí projektu bude stavba strojovny a akumulační nádrže s objemem 70 krychlových metrů vody. Čistírna, filtry a jiné bazénové technologie zůstanou, ale například čerpadla budou nahrazena menšími a energeticky úspornějšími typy. Voda bude čerpána dále z městského vrtu.

Stavební dokumentace má být dokončena letos, stejně tak i žádost o stavební povolení. V příštím roce čeká Třemošnici vyřizování nezbytných záležitostí s hygieniky, CHKO Železné hory a vodaři. Celkové náklady na projekt jsou vyčísleny na 37 milionů korun.

Foto: www.tyden.cz

Scroll to Top