Jakým směrem se bude ubírat vodárenství ve Slaném?

blank

Ve středočeském Slaném se řeší otázka, jak dále provozovat vodohospodářskou infrastrukturu, konkrétně vodovody a čistírnu odpadních vod, které jsou v majetku města. Radnice přemýšlí o zapojení ostatních obcí a podle starosty Martin Hrabánka by takový krok mohl udržet nižší ceny vody v regionu. Město bude prověřovat různé možnosti. ČTK to sdělil Miroslav Hrabánek.

Město v současnosti chystá vznik společnosti s ručením omezeným, která bude provozovat i čistírnu odpadních vod. Tu provozují Středočeské vodárny do roku 2019. Pokud by radnice převzala  její provoz před vypršením smlouvy, musela by zřejmě platit vodárnám kompenzaci.

Pokud by se obce staly podílníky nové společnosti, podle Habánka by to pro ně přineslo několik výhod v podobě nižší ceny vody a menších provozních nákladů.

Slánská čistírna projde od léta rozsáhlou rekonstrukcí za 100 milionů korun, díky které bude její provoz efektivnější a levnější. Většina prací bude hotova v polovině roku 2018 a další rok bude čistírna fungovat ve zkušebním provozu.

(ilustrační foto)

Scroll to Top