Na Zlínsku rostou hladiny řek, během dne by měly srážky ustávat

blank

Vytrvalé deště netrápí jen Jeseníky, nebo jednotlivé okresy na severní Moravě a ve Slezsku. Například v Beskydech spadlo nejvíce srážek na měřícím bodu Karolinka, kde za posledních 6 hodin napadalo 45 mm.  V tiskové zprávě to uvádí Povodí Moravy.

Horní Bečva hlásí 26 mm, Valašské Meziříčí 45 mm. Aktuálně se vyskytují srážky zhruba 8 mm za hodinu. Druhý povodňový stupeň je dosažen například na přítoku do vodní nádrže Bystřička, ve Vizovicích nebo Valašském Meziříčí. První povodňový stupeň platí pro Velké Karlovice, Karolinku – odtok (manipulace), Zděchov, Luhačovice – přítok, Lešnou – přítok Fryšták, Kašavu, Rožnov pod Radhoštěm.

Transformace zvýšených přítoků probíhá na vodních nádržích spolehlivě. Vodohospodáři na nich manipulaci přizpůsobují aktuální situaci. Nádrže mají stále dostatečnou kapacitu pro zachycení zvýšených průtoků.

Během dne by měly srážky postupně ustávat, ale vlivem současných srážek a následného dotoku bude docházet k dalším nárůstům průtoků včetně dosažení povodňové aktivity. Na dalších vodních tocích ve Zlínském kraji se tak nedá vyloučit dosažení vyššího povodňového stupně.

Scroll to Top