Střecha jabloneckého bazénu je v havarijním stavu, modernizace bude stát 20 milionů

blank

Městský bazén v Jablonci bude dalším místem významných oprav v Libereckém kraji. Poslední stomilionová rekonstrukce tam proběhla v roce 2002. V současnosti radní hovoří o havarijním stavu střechy bazénu. Informovala o tom MF Dnes.

„Náklady na nutné opravy se odhadují na osmnáct až dvacet milionů korun. K opravě by mělo dojít co nejdříve,“ informoval náměstek jabloneckého primátora Miloš Vele. Bez nové střechy se už bazén neobejde. „Střešní krytina už nedrží na dřevěném bednění, protože je částečně nahnilé a je poškozené výpary chloru,“ přiblížil náměstek. Dalším závažným problémem je zasklení. „Prosklené portály mají nedostatečné izolační vlastnosti, takže tam utíká teplo a lidé, kteří sedí poblíž skla, cítí chlad. Počítá se s tím, že by tam byla postavena nová skleněná předstěna z kvalitních materiálů,“ řekl dále Vele.

Opravu chce město zahájit co nejdříve. Podle náměstka se musí střecha každé dva měsíce opravovat a pro město to znamená další a další náklady. Projekt počítá také se zastřešením venkovní terasy. Bazén provozuje městská společnost Sport Jablonec.

Provozovatele však netrápí jen střecha, ale doufá, že se zmodernizuje kompletně celý bazén. Poslední významnou rekonstrukcí za sto milionů korun prošel před patnácti lety. Nynější záměr počítá i s výstavbou druhého krytého pětadvacetimetrového bazénu. „Pomohlo by nám to oddělit rekreační plavání od sportovního. Obě ty skupiny se totiž kumulují do jednoho bazénu, a to většinou v odpoledních hodinách,“ sdělil Matura.

V Jablonci si na rozdíl od sousedního Liberce nebo České Lípy nemůžou návštěvníci zaplavat ve školním bazénu. „Kdyby se podařilo zprovoznit staré lázně v podobě bazénu jako kdysi, tak by se tam mohla přesunout ta sportovní část. Ale i z technologického hlediska je mnohem rozumnější udělat přístavbu, jak ji navrhujeme my,“ uzavřel jednatel. Investorem projektu bude město Jablonec.

Scroll to Top