Do řeky Dřevnice zamířila tuna dospělých pstruhů

blank

Známý český rybář Jakub Vágner byl hlavní tváří akce, která se konala v úterý 25. dubna na okraji Zlína. Díky podpoře společnosti Veolia Česká republika a Nadačního fondu Veolia do řeky Dřevnice Vágner vypustil tunu ryb. K vysazení byl cíleně vybrán takový úsek řeky, který minimalizuje riziko napadení ryb kormorány a dalšími škůdci.

Vypouštění pstruhů do volné přírody má tradici od roku 2011. Postupně bylo vypuštěno přes 12 tun lososovitých sladkovodních ryb do řeky Střela, Labe, Ohře a naposledy do řeky Dřevnice. Letošní akce ve Zlíně byla spoluorganizována Moravským rybářským svazem MO Zlín.

Akce se zúčastnil zlínský primátor Miroslav Adámek, generální ředitel Veolia pro střední a východní Evropu Philippe Guitard, ředitelka komunikace a marketingu Eva Kučerová a ředitel Veolia pro Českou republiku Martin Bernard. „Pstruh je synonymem pro čistou vodu. Kde není čistá, tam nemůže žít. Jsem moc rád za to, že se už Dřevnice řadí mezi toky, kde tato krásná ryba žít může,“ konstatoval Miroslav Adámek.

Scroll to Top