Čistírna v Dolním Benešově bude po rekonstrukci výkonnější

blank

V současnosti jede sice aktivační část čistírny odpadních vod v Dolním Benešově na Opavsku naplno, ale je plně vytížena. Do konce letošního srpna projde druhá nevyužívaná nádrž několikamilionovou rekonstrukcí, aby se na ni mohli v případě potřeby napojit další obyvatelé.

Dolní Benešov je jedním z míst, kam letos investuje do infrastruktury společnost SmVaK Ostrava. Vodohospodáři se zaměří na biologickou část čistírny. V těchto dnech je část čistírny v plném provozu, ale na kanalizační systém se nemůže nikdo další napojit. Další část je ve špatném technickém stavu.

„V provozu je jedna aktivační nádrž, kde dochází k odbourávání hlavní části organického znečištění v odpadní vodě. Ta je už plně vytížena. Druhá nádrž je dlouhodobě nevyužívaná a její technický stav a opotřebení neumožňuje její uvedení do provozu, a to ani v případě nutnosti, třeba oprav ve funkční části,“ řekl ředitel kanalizací SmVaK Ostrava Jan Tlolka.

Společnost se teď zaměří právě na nevyužívanou část čistírny a do srpna by měla získat potřebnou technologii, aby mohla fungovat. Náklady investiční akce jsou vyčísleny na pět milionů korun.

Scroll to Top