V Přerově začaly rozsáhlé vodohospodářské opravy

blank

Společnost Vodovody a kanalizace Přerov letos investuje 48 milionů korun. Stavební stroje už obsadily ulici Čapky-Drahlovského, kde odstartovala jedna z největších letošních oprav ve městě. V ulici dojde k výměně kanalizace. Informoval o tom Přerovský deník.

V Přerově, který je už tak často sužován komplikovanou dopravní situací, se budou muset řidiči připravit na další omezení. Od června do konce prázdnin bude na programu oprava vodovodního potrubí v Komenského a Kojetínské ulici, a to v úseku od Žerotínova náměstí po světelnou křižovatku v ulici Velké Novosady, pak od ulice Kazeta po železniční trať.

„Stavebníci použijí takzvanou bezvýkopovou metodu, která je šetrnější, protože je nové potrubí zatahováno do rozrušeného původního. I když práce znamenají určitá omezení, nepůjde o velkoplošné narušení chodníků – metoda má totiž menší nároky na zábor území,“ uvedl ředitel VaKu Miroslav Dundálek.

Stavební práce čekají i Henčlov, kde budou do konce května probíhat výměny zbývajících vodovodních řadů. „Na nejnáročnější opravy se ale lidé musejí připravit od května, kdy je v plánu propojení kanalizace mezi budoucí okružní křižovatkou v Dluhonské ulici přes ulici Na Hrázi až na Velkou Dlážku,“ zmínila mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová.

Stavba si vyžádá omezení v Tržní ulici v prostoru křižovatky s ulicemi Polní a Dluhonská. „O tom, jak konkrétně se stavba dotkne obyvatel této části města, je budeme informovat na společné schůzce, která se uskuteční 26. dubna v malém sále Městského domu,“ upřesnil Miroslav Dundálek. 

Vodohospodáři v Přerově měli také před několika týdny důvod k radosti. Jejich kanalizační sběrač, který je napojen z Přerova do Dluhonic a Kozlovic, byl oceněn jako jedna ze staveb roku v Olomouckém kraji. V článku jsme o tom informovali zde.

Scroll to Top