Třeboňští rybáři vylovili 200 tun ryb z jarních výlovů

blank

Jarní výlovy v jižních Čechách už jsou téměř u konce a do konce měsíce budou pokračovat například na Novohradsku.  Rybáři použili metodu takzvaných odlovů na plné vodě, což je technika, kdy se nevypouštějí rybníky.  Zástupci třeboňského rybářství uvedli ČTK, že všechny vylovené ryby se už prodali.

„Jarní lovení na Třeboňsku spočívá v přelovení mladé ryby a nasazení hlavních rybníků. To máme za sebou a začíná standardní produkční období, kdy zajišťujeme trh pomocí odlovů na plné vodě. Teď nás trošku trápí jen počasí, vzhledem k tomu, že se hodně ochladilo,“ uvedl předseda představenstva Rybářství Třeboň Josef Malecha. Rybářství Třeboň je největší producentem sladkovodních ryb v Evropě a na tuzemské roční produkci ryb se podílí 15 procenty, což činí 3 200 tun.

Do konce měsíce budou jarní výlovy pokračovat v Rybářství Nové Hrady, které prodalo 170 tun  aktuálně vylovených ryb. „Je to pro nás dobré číslo. Už jsme zahájili i odlovy na plné vodě, ale jak se teď ochladilo, budeme muset počkat, začátkem května pak budeme lovit naplno,“ řekl ředitel firmy Lubomír Zvonař.

Všech 100 tun ryb z jarních výlovů prodalo i Rybářství Hluboká. „Díky počasí bude i poptávka po rybě, protože v tomhle se chytat nedá. Zahájení jarních a letních odlovů na plné vodě se trošku zbrzdí a budeme muset čekat na lepší počasí, protože voda má teplotu pod deset stupňů,“ sdělil jednatel firmy Vladimír Kaiser.

Scroll to Top