Rekonstrukce bazénu v Zábřehu na Moravě je u konce

blank

 

Ve zmodernizovaném venkovním bazénu se budou moci v létě vykoupat v Zábřehu na Šumpersku. Podle zástupců města jde oprava podle plánu a na začátku léta se tak stihne koupaliště otevřít. Rozsáhlá oprava za 22 milionů korun začala během loňského podzimu. ČTK o tom informovali zástupci radnice.

 Nový bazén teď bude rozdělený na plaveckou a rekreačních část. V plavecké části budou zájemci moci využít čtyři padesátimetrové plavecké dráhy, v rekreační části pak čtyřdráhovou skluzavku, masážní lůžka, houpací jeskyni a vodní hřib.

„Z větší části jsou již realizovány hrubé stavební práce a v současné době probíhá pokládka bazénové fólie, stavební příprava skluzavky a dláždění s terénními úpravami. Po finálních úpravách bude ještě probíhat čtrnáctidenní zkušební provoz,“ uvedl starosta Zábřehu František John.

Rekonstrukce venkovního koupaliště se plánovala už od podzimu 2014, kdy město uvedlo, že má na opravu k dispozici 17 milionů korun. Další roky však akci odkládalo kvůli jiným investicím. Zábřeh si teď slibuje, že do plaveckého areálu, jehož provoz stojí ročně čtyři miliony korun, přiláká více lidí.

Scroll to Top