V Krnově opraví kanalizaci za 30 milionů korun

blank

V Krnově se připravuje významná stavební akce. Radnice nechá v Chářovské ulici opravit kanalizaci za 30 milionů korun. Pro město je to největší investiční akce v roce 2017. Modernizace začne v květnu a skončit by měla v listopadu. ČTK to sdělila mluvčí města Dita Círová.

Rozsáhlé opravy zkomplikují lidem v lokalitě život. „Pro obyvatele této části města to znamená, že se budou muset v příštích měsících vyrovnat nejen s dopravními omezeními, ale také se zvýšeným pohybem strojních zařízení, hlukem, prašností nebo blátem na cestách a chodnících,“ řekla Círová.

Dělníci nahradí stávající potrubí pro odvod splaškových vod novým. „V komunikaci je v současné době uloženo potrubí z různých materiálů, hlavně již polorozpadlé betonové potrubí. Toto bude odstraněno a nahradí ho nové plastové potrubí, které umožní bezproblémový odvod splaškových a povrchových vod,“ uvedl Lubomír Stýskala z odboru veřejných zakázek. Podle Stýskaly budou instalovány i nové uliční vpusti, šachty a nové přípojné potrubí.

Na dodavatele bude v nejbližších dnech uzavřeno výběrové řízení. Stavbaři začnou podle harmonogramu pracovat nejdříve na křižovatce ulic Sokolské a Textilní a pokračovat budou po Chářovské ve směru k ulici Čsl. armády.

Krnovská radnice chce letos investovat rekordních 223 milionů korun. Modernizovat se budou zejména silnice, chodníky a školy. Velké investice si může město dovolit i díky efektivnímu hospodaření z roku 2016, kdy mu zůstalo téměř 200 milionů korun.

Scroll to Top