Povodí Ohře usnadní začátek sezony rybářům pod nádrží Nechranice

blank

Nechranická vodní nádrž je pátou největší nádrží v České republice a má nejdelší sypanou přehradní hráz ve střední Evropě. Povodí Ohře zpříjemní začátek sezony rybářům a na nádrži na Chomutovsku sníží průtok v Ohři pod přehradou ze současných 31 kubíků za sekundu na 22.

Povodí Ohře zajistí nižší průtoky od ranních hodin 16. dubna do 18. dubna dopoledne. Rybařit tak mohou nadšenci za lepších podmínek i na velikonoční pondělí. Povodí Ohře sportovní rybáře dlouhodobě podporuje. Akce bude také zahájením rybářské sezony na pstruhové vodě pod vodní nádrží Nechranice.

Omezit odtok vody však povodí nemůže za každé situace. „Při vyšších průtocích by rybáři mohli chytat pouze ze břehů, ale při snížených průtocích pak mohou rybařit i v samotné řece. Zmíněných 22 m3/s je prakticky na samé hranici, kdy je to ještě možné,“ informoval mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský.

Výhodou nádrže Nechranice je fakt, že je natolik velká a hluboká, že umí vodu v Ohři přirozeně vyčistit, a protože převážnou část roku vytéká voda z nádrže ode dna, tak je její teplota relativně vyrovnaná. Čistota a teplota vody jsou tak nejlepšími předpoklady pro to, že je Ohře pod Nechranicemi kvalitní pstruhovou vodou.

Státní podnik Povodí Ohře působí na území pěti krajů a jeho správa je rozdělena mezi tři závody se sídly v Chomutově, Karlových Varech a Terezíně. Hodnota spravovaného majetku se pohybuje kolem 11 miliard korun.

Scroll to Top