V Sedlčanech se těší na nové přírodní koupaliště

blank

Dnes byste místo pro koupání v Sedlčanech hledali marně. Středočeské město na Příbramsku vybuduje nové přírodní koupaliště. Vznikne ve Zberazské ulici poblíž hokejového stadionu. Náklady by se měly vyšplhat maximálně na 25 milionů korun. ČTK to oznámil starosta města Jiří Burian.

„Máme jedno místo, které leží v ose sportovních areálů a pro nové sezonní koupaliště by se dalo použít. Zajistili jsme geodetické zaměření a máme za úkol vypracovat studii proveditelnosti, zda by se to do toho území vešlo, za jakých podmínek a v jaké velikosti. Takže na tom teď začneme pracovat,“ řekl Burian. Radnice bude pravděpodobně žádat o dotaci.

Ve hře byla i varianta modernizace bývalého přírodního koupaliště. To je ale poměrně daleko za městem a mělo problémy se zdrojem vody. V současnosti ho využívají rybáři. Náklady na rekonstrukci koupaliště byly vyčísleny na 32 milionů korun a muselo by se postavit téměř celé nové. „Tak jsme si řekli, že by bylo lepší ho mít blíž k městu,“ doplnil starosta. Další možností bylo vybudování přírodního biotopu za 30 milionů korun, nebo investovat skoro 100 milionů korun do plaveckého bazénu.

(Ilustrační foto)

Scroll to Top