V Havlíčkově Brodě zmodernizují oba bazény v areálu letního koupaliště

blank

Letní koupaliště je komplex bazénů, různých atrakcí a míst pro odpočinek. Rekonstrukce bazénů je nutná. Opadává z nich velké množství keramických obkladů a opravy stojí město stovky tisíc korun ročně. Vnitřní část bazénů bude nově z nerezového plechu.

Stav bazénů se v Havlíčkově Brodu dlouhodobě zhoršuje. Zatímco ještě před pár lety stály opravy zhruba čtvrt milionu korun ročně, v roce 2016 už to bylo skoro dvakrát tolik. V srpnu 2016 muselo město koupaliště kvůli nevyhovujícímu stavu předčasně uzavřít. Na vině bylo mimo jiné opadávání keramických obkladů, na které měla podle radnice vliv podzemní voda.

Náklady na modernizaci byly předběžně vyčísleny na 35 milionů korun a počítá se i s postavením několika nových vodních prvků. Na letním koupališti se nachází bazény dva. Jeden relaxační a druhý plavecký. Oprava relaxačního bazénu bude třikrát nákladnější než plaveckého, protože do něj bude obtížnější vyrobit nerezovou vanu.

Naposled prošlo koupaliště modernizací v roce 2004. Stavební práce se připravují už od podzimu. Podle radnice se přípravy protáhly kvůli tomu, že se v současnosti špatně shánějí projektanti. Dodavatele zatím město nemá. Ten vzejde z výběrového řízení.

Scroll to Top