V Chrudimi provedou významnou modernizaci vodárenské infrastruktury

Ilustrační foto

Rekonstrukce vodovodní a kanalizační sítě začne v Chrudimi se zpožděním. Stavební akce postupně zasáhne celé ulice Palackého a Obce Ležáků.

Projekt za 50 milionů korun zrealizuje společnost Vodovody a kanalizace Chrudim. „Území budoucího staveniště si už v pořádku převzala zhotovitelská společnost, ale zjistilo se, že bude nutné požádat město ještě o jedno povolení. To by se však do 10. dubna nestihlo, bylo by to až o dva dny později. Jenže to už se přiblíží Velikonoce, a to jsme se zase domluvili, že během nich se pracovat nebude. Rekonstrukce tedy začne v úterý 18. dubna,“ řekl ředitel Vodovodů a kanalizací Chrudim Ivo Doskočil.

Práce budou zahájeny na nové šachtě mimo komunikaci v Palackého ulici a z dopravního hlediska bude provoz omezený pouze v Rooseveltově u budovy České spořitelny. „Tady bude uzavřen vjezd do křižovatky ulic Palackého a Rooseveltova, jinak už nic,“ vysvětlil Ivo Doskočil. K prvnímu omezení dopravy na hlavní komunikaci dojde až v prvních květnových dnech. „V té době bude nutné přes křižovatku provést napojení již zmíněné nové šachty,“ doplnil Ivo Doskočil.

V souvislosti s rekonstrukcí už Vodovody a kanalizace Chrudim roznesly po domácnostech a firmách v okolí ulic Palackého a Obce Ležáků letáky, kde občany informovali, že by si mohli zároveň nechat vyměnit zastaralé ocelové a olověné domovní přípojky.

„Chceme tím předejít případnému rozkopání komunikací v nedaleké budoucnosti. Se zhotovitelskou firmou jsme domluveni, že by byla schopná takovýmto požadavkům vyhovět,“ poznamenal Ivo Doskočil.

Scroll to Top