Přístaviště pro menší rekreační lodě by mělo v Mělníku u Labe vzniknout ...

blank

Významné místo středočeského Mělníka tvoří soutok Vltave a Labe. Od příštího roku by mělo být město atraktivnější o další zajímavost. Investorem projektu bude Ředitelství vodních cest.

Podmínkou investora je spolupráce s Mělníkem, který už přislíbil k přístavišti postavit mobilní sociální zařízení, které by se dalo v případě povodně operativně odstranit. Starosta Mělníku Ctirad Mikeš uvedl, že provozovatelem přístaviště musí být město. V lokalitě je nově vybudovaná kanalizace a připravené už jsou přípojky pro zázemí.

Vedení města by také rádo postavilo sluneční lázně, což je projekt, který je spojený s přístavištěm. Jestliže radnice nezíská do začátku výstavby přístaviště na lázně dotaci, část lázní i se zázemím zaplatí ze svých finančních prostředků.

Rekreační zóna by měla být volně přístupná veřejnosti a také cyklistům. Na své si přijdou jak dospělí, kteří mohou využít nového sportoviště, tak i děti, pro které budou postaveny různé atrakce. Projekt na sluneční lázně už má Mělník připravený. Zastupitelé ale projekt v loňském roce neschválili. Nesouhlasili například s tím, že se bude stavba nacházet v povodňové zóně. Později však názor změnili.

 

Scroll to Top