V Rajnochovicích chtějí konečně vyřešit nedostatek vody

blank

Nový vodojem by měl v obci na Kroměřížsku stát ještě letos. Výstavba bude reakcí na nedostatek vody v Rajnochovicích v minulých letech. Situace už byla v některých místech v některých momentech neúnosná.

Podle starosty obce Antonína Uhříka čekají v Rajnochovicích na vyjádření, zda dostanou dotaci, která by pokryla až osmdesát procent předpokládaných nákladů. V případě negativní reakce vodojem postaví z vlastních prostředků. Projekt už mají připravený. Stavba vyjde na dva miliony korun. Vodojem i s úpravnou vody má vzniknout ve středu obce, kde se nachází starý vrt z osmdesátých let. Ten už vedení obce nechalo vyčistit.

Uhřík připomenul, že největší problémy měli s vodou v roce 2015 a do obce byli nuceni pitnou vodu dovážet. Rajnochovicím tehdy významně pomohly Vodovody a kanalizace Kroměříž a Vodovody a kanalizace Vsetín. Stavba má být zahájena v červenci a dokončena v září tohoto roku. Nejpodstatnější zprávou pro obec je, že poté bude s dodávkou vody soběstačná.

Starosta obce dodal, že ceny rajnochovické vody jsou jiné, než když vodu dodávají externí společnosti. Proto chtějí držet dodávky ve vlastní režii.

Scroll to Top