Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v Liberci potrvá dva roky. Omezí centrum města

blank

Liberecký deník informoval o investičních akcích Severočeské vodárenské společnosti a o omezeních, které čekají obyvatele největšího města v kraji. Rekonstrukce je nezbytná.

Pracovat se bude na kanalizaci a vodovodu například v ulicích Lucemburská, Vrabčí, Na Svahu, Na Příkopě, Na Poříčí nebo Bednářské. Ve středu 5. dubna o tom informoval mluvčí SVS Jiří Hladík. „V rámci této rozsáhlé investiční akce v dolním centru Liberce vyměníme nevyhovující úseky kanalizace a vodovodů, na něž je připojeno zhruba 300 obyvatel. Stavbu provedeme v koordinaci s naplánovanými akcemi města k obnově povrchů komunikací,“ uvedl generální ředitel SVS Bronislav Špičák.

Stavba patří k prioritním projektům Severočeské vodárenské společnosti. Ta bude letos investovat 1,3 miliardy korun a 86 procent půjde právě na obnovu vodohospodářského majetku. Přímo na Liberecku společnost proinvestuje přes 100 milionů korun. V Libereckém kraji pak téměř 300 milionů korun.

Podle Hladíka už byla rekonstrukce v lokalitě nezbytná. „ Jak prokázala kamerová prohlídka tam, kde bylo možné kamerou projet, jsou stoky staticky narušené, se silným obrusem stěn, popraskané a s netěsnými spoji,“ popsal stav kanalizace mluvčí. Práce jsou rozděleny na dvě etapy a hotovo by mělo být za dva roky.

 

 

Scroll to Top