Přehrady Morávka a Žermanice pod Beskydy jsou po jarním tání plné

blank

Z nádrží ve správě Povodí Odry jsou po jarním tání sněhu v Beskydech naplněny na úroveň zásobního prostoru Morávka a Žermanice. Těrlicko je téměř plné, hladina v nádrži Šance je snížena z důvodu pokračující rekonstrukce.

Morávka vybudovaná na stejnojmenném toku v Beskydech nad Frýdkem-Místek slouží primárně jako zdroj pitné vody pro zásobování Třinecka a Těšínska. V nádrži je v současnosti 6,5 milionu kubíků vody.

Vodní dílo Žermanice na řece Lučině u Havířova slouží kromě rekreačních účelů jako zdroj vody pro průmyslové podniky v regionu (Biocel Paskov, ArcelorMittal Ostrava). V nádrži je v současnosti 19,8 milionu kubíků vody.

Do roku 2018 bude pokračovat rekonstrukce největší beskydské přehrady Šance. Proto zde zůstává hladina osm metrů pod úrovní zásobního prostoru. V nádrži je v současnosti 25,8 milionu kubíků vody.

Nádrž Těrlicko na řece Stonávce u Havířova je v současnosti sedmdesát centimetrů pod hladinou zásobního prostoru. Přehrada, která slouží kromě rekreace jako zdroj vody například pro černouhelnou společnost OKD nebo Třinecké železárny, v současnosti zadržuje 21 milionů kubíků vody.

Scroll to Top