Hasiči a vodáci v Ostravě zachránili z řeky jelena

blank

Ostravské hasiče čekal v pondělí 3. dubna netradiční úkol. Z řeky Odry vyprošťovali mladého jelena, který se nedokázal dostat sám na břeh. V záchranné akci jim pomohli i vodáci, kteří shodou okolností projížděli kolem.

Při příjezdů hasičů stál jelen zhruba uprostřed řeky. „Docela obstojně plaval z jedné strany na druhou, podle toho, jak jej hasiči naháněli. Bylo zřejmé, že se nemůže sám dostat na břeh a že má asi zraněné zadní nohy,“ uvedl policejní mluvčí Petr Kůdela. Záchranný sbor se pokusil jelenovi pomocí teleskopické tyče navléknout na parohy lano, což jelena spíše vyplašilo a snažil se plavat co nejdál pryč. „K místu postupně připlulo několik lidí na lodích. Pomáhali nám usměrnit plavání jelena tak, aby se dostal co nejblíže břehu,“ dodal Kůdela.

Jelena nakonec hasiči odchytili hozením lasa, zafixováním a přitažením za paroží ke břehu. „Na břeh bylo parohaté zvíře vytaženo po zafixování zadních noh pomocí záchytného lana,“ dodal Kůdela. Aby jelen neohrozil lidi v okolí, přivázali ho nejprve ke stromu a pak za asistence policie předali zástupcům majitele honitby.

(Ilustrační foto)

Scroll to Top