Kanalizační sběrač v Přerově je jednou z krajských staveb roku

blank

Olomoucký kraj vyhlásil v sedmém ročníku soutěže Stavba roku vítěze v pěti kategoriích. Vodohospodáři ve čtyřicetitisícovém městě mají důvod k oslavě.

Mezi dopravními, inženýrskými a vodohospodářskými stavbami zabodovala investice společnosti VaK Přerov do výstavby levobřežního a pravobřežního kanalizačního sběrače, který je napojen do Dluhonic a Kozlovic. Autory projektu jsou Ondřej Pavlík a Alexandra Hradská ze společnosti Aquatis.

Ředitel VaK Miroslav Dundálek uvedl, že stavba v hodnotě 400 milionů korun byla dosud největší, jakou přerovské Vodovody a kanalizace, které vznikly v roce 1993, realizovaly. Většinovou část nákladů pokryla dotace z evropských zdrojů a ze Státního fondu Životní prostředí. Ocenění předal společnosti hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

„Jedním z cílů předávání těchto cen je seznámit veřejnost s úrovní současného stavitelství, architekturou a projektováním v kraji. Chceme touto cestou také podpořit architekty, stavební firmy a investory, kteří kvalitním způsobem mění podobu regionu,“ uzavřel Okleštěk.

(Ilustrační foto)

Scroll to Top