Rekonstrukce vodovodu a kanalizace zkomplikuje turistickou sezonu u Máchova jezera

blank

V těchto dnech zahájila Severočeská vodárenská společnost souběžnou rekonstrukci nevyhovujících úseků vodovodu a kanalizace v lokalitě Lázeňský Vrch. Turistům opravy zkomplikují pohyb v letovisku Staré Splavy u Máchova jezera. Práce by měly trvat do letošního prosince. Uvedl to deník MF Dnes.

Máchovo jezero je největším jezerem (ve skutečnosti rybníkem) v Libereckém kraji a třetím největším, které leží mimo Jihočeský kraj. Bylo založeno ve 14. století a dnes je mimořádně oblíbeným rekreačním centrem jak českých, tak zahraničních turistů.

„Někdy se to udělat musí, jednáme s investorem, aby zachoval průchod po hlavních komunikacích. Takto rozsáhlé opravy se ale bez tolerance místních a turistů neobejdou,“ uvedla starostka Doks Eva Burešová. Podle SVS jsou v oblasti vodovody staré 60 let. Podle mluvčího SVS Jiřího Hladíka jsou sítě poruchové a opakovaně přichází stížnosti na tlakové podmínky v nich. „Výměnu vyžadují i části kanalizace, kde kamerová prohlídka odhalila zkorodované úseky, kde je potrubí popraskané, netěsné a prorostlé kořeny,“ doplnil Hladík.

Modernizace vodovodu a kanalizace ve Starých Splavech je jednou z osmnácti akcí na Českolipsku, které SVS pro rok 2017 naplánovala. Dohromady přijdou na necelých 110 milionů korun. „Obnova majetku je trvale v centru našeho zájmu. Z letošní částky na investice 1,31 miliardy korun dáváme téměř 86 procent právě na obnovu vodohospodářského majetku společnosti,“ uzavřel generální ředitel SVS Bronislav Špičák.

Scroll to Top