V Blansku se objevil falešný kontrolor vody

blank

Před několika dny varovaly Slovácké vodovody a kanalizace před neznámým mužem, který se pohyboval po Starém Městě u Uherského Hradiště. Jedné z tamních seniorek sdělil, že jde zkontrolovat smlouvy o dodávce vody a odvádění odpadních vod. Poté jí ještě telefonoval, ale ostražitá žena se s podezřelou osobou odmítla bavit. Teď pokus oklamat seniory zaznamenali o pár desítek kilometrů jinde, v Blansku.

Podobný případ s mnohem fatálnějšími následky se odehrál loni v listopadu. Falešný zaměstnanec vodáren okradl v Boskovicích důvěřivou devětaosmdesátiletou ženu o sto padesát tisíc korun.

„Dobrý den, jsem zaměstnanec vodáren a jdu zkontrolovat vodoměry. A také nesu přeplatek na vodném. Mám ale jen pětitisícovou bankovku a potřebuji od vás vrátit nazpět.“ V tomto duchu přišel neznámý muž do jednoho z rodinných domů v Blansku. „Případ se stal v ulici Havlíčkova. Už v minulosti se naše společnost setkala s tím, že podvodníci zejména starším lidem tvrdili, že jdou vrátit přeplatek. Popřípadě hledali jiné záminky, jak se dostat do bytu a zjistit, kde mají uložené peníze,“ sdělil Jan Kaluža z Vodárenské akciové společnosti, která tamní infrastrukturu provozuje.

Kaluža zdůraznil, že občané mají při podobné návštěvě požádat osobu o předložení služebního průkazu, kterým jsou pracovníci vodárenských společností vstupující do provozoven a domácností vybaveni.

Scroll to Top