Most ušetří díky společné výměně vodovodu i kanalizace

blank

Mostecká radnice chystá rekonstrukci dešťové a splaškové kanalizace v ulici S. K. Neumanna. Odhadované náklady investice představují 13 milionů korun. O ně se Most podělí se Severočeskou vodárenskou společností. Stavba, která částečně omezí provoz ve městě, začnou ještě letos.

SVS opraví splaškovou kanalizaci a vodovod, Mostu patří v daném místě dešťová kanalizace. Oběma zainteresovaným stranám by měl společný postup ušetřit náklady. Výběrové řízení na zhotovitele bude vypsáno na obě akce najednou. Rekonstrukce bude totiž mít některé části společné. Jedná se například o výkopové práce, odvoz zeminy nebo konečné úpravy komunikace. Z plánované částky tak mohou společným zadáním zakázky obě strany ušetřit asi 15 procent. Zákon o zadávání veřejných zakázek takový typ zadání umožňuje od října loňského roku.

Investice SVS v severních Čechách budou letos činit 1,31 miliardy korun. Více než tři čtvrtiny této sumy půjdou do rekonstrukce vodovodů, kanalizací a dalších zařízení. Zbylá částka je určena na strategické investice.

(Ilustrační foto)

Scroll to Top