Povodí Moravy má nového generálního ředitele

blank

Novým generálním ředitelem Povodí Moravy byl jmenován k 28. březnu 2017 Václav Gargulák. Uspěl ve výběrovém řízení, v němž o post bojovalo sedmnáct uchazečů. Šest z nich pozvala k osobním pohovorům komise, v níž mělo své zástupce Ministerstvo zemědělství ČR i odborná veřejnost. Z nich vybral nového generálního ředitele ministr průmyslu. Kandidáti museli mimo jiné představit plán rozvoje organizace, o jejíž řízení se uchází.
Gargulák na postu nahradí Jana Hodovského, který ve funkci skončil v prosinci loňského roku. Podle ministra průmyslu Mariana Jurečky je úkolem nového generálního ředitele zajistit, aby podnik lépe fungoval v oblasti plnění investičních záměrů a čerpání prostředků na ně určených. Klíčovým momentem je realizace protipovodňových opatření, která nejsou podle ministra ani po dvaceti letech od katastrofálních povodní v roce 1997 v některých místech povodí hotová.
Václav Gargulák působil například jako generální ředitel Galas nebo Yoplait Czech, v posledních letech byl generálním ředitelem St. Nocolaus Group pro střední Evropu. Podle Jurečky jde o člověka s velkými manažerskými zkušenostmi.

Scroll to Top