Voda příští rok na Semilsku nezdraží

blank

Starostové obcí a měst sdružených ve Vodohospodářském sdružení Turnov se dohodli, že cena vody zůstane v oblasti zachována na stávající úrovni. V dotčených obcích však v kraji zaplatí lidé za vodu stále nejvíce a cena je zhruba dvacet korun nad celostátním průměrem. Informoval o tom Krkonošský deník.

VHS Turnov sdružuje 14 obcí a měst na Semilsku a Jablonecku. Předseda společnosti Milan Hejduk uvedl, že hlavním důvodem vysoké ceny (105,3 korun za metr krychlový) je především nutná investice do zanedbané vodárenské infrastruktury a také potřeba plnit stále náročnější normy legislativy na kvalitu vody. Hejduk zdůraznil, že by do obnovy vodárenského majetku potřebovalo VHS investovat mnohem více prostředků, kterými však v současnosti nedisponuje.

„V nejbližších týdnech zahájíme rekonstrukci vodárenského přivaděče Bátovka a zdrojů pitné vody pro Jilemnici včetně nové vodovodní a kanalizační sítě pro oblast Benecka – Dolních Štěpanic,“ řekl Hejduk. Tento projekt bude stát přes sto milionů korun. Hejduk závěrem dodal, že na tuto akci se sdružení podařilo získat finanční prostředky od osmi různých subjektů.

Foto: www.cestykrajem.cz

Scroll to Top