V Jeseníku pokřtí Atlas pramenů

blank

Blížící se Světový den vody nepodceňují ani v Jeseníku, kde se mohou návštěvníci 22. března těšit na bohatý program v Priessnitzových léčebných lázních. Manažerka lázní Věra Janků o tom informovala portál Naše voda.

Celodenní program si užijí jak dospělí, tak ti nejmenší. „Pro děti máme připravené tematické dětské dopoledne a podvečerní zábavný program, pro dospělé akce tematické, koncert i taneční večer,“ řekl obchodní ředitel lázní Tomáš Rak. Zábavný program si mohou lidé užít od tří hodin odpoledne, kdy se bude konat Aqua Gräfenberg Walking. Jedná se o zábavnou vodní variantu pohybové aktivity. Od 18:45 si pak mohou zájemci poslechnout přednášku o pramenech na Studničním vrchu nad lázněmi. Pramenům je také věnována speciální publikace, jejíž křest se uskuteční o půl čtvrté u Slovanského pramene. Po deseti letech totiž vyjde rozšířené vydání Atlasu jesenických pramenů a dalších památek. Jeho první verze vyšla v roce 2007 a je neucelenějším souborem zachycující krásu pramenů na Jesenicku.

„V knize je řada nových informací, které jsme získali během uplynulého desetiletí. Snažili jsme se celkově o širší a komplexnější záběr fenoménu pramenů. Kromě popisných vlastivědných informací jsme přidali příběhy lidí, kteří se podíleli na výstavbě či obnově. Vše je uchopeno ze sociálního a kulturního pohledu. Věříme, že kniha pomůže lépe rozpoznat ‚poklad‘, který jakožto místní ve Studničním vrchu a jeho okolí máme,” řekl autor Atlasu Lukáš Abt.

Foto: www.jeseniky.net

Scroll to Top