Vrchlabí postaví u fotbalového stadionu nový krytý bazén

blank

V roce 2019 by měly začít stavební práce, na jejichž konci bude nový plavecký komplex s aquaparkem a bazény. Areál se bude nacházet v městské části Vejsplachy. Vrchlabští radní už schválili vypracování projektové dokumentace pro územní rozhodnutí. Náklady na akci se pohybují kolem 130 milionů korun. O investičním záměru informovala MF Dnes.

Město se chystá vytvořit speciální fond, do kterého bude na projekt postupně odkládat potřebné finanční prostředky. Ještě na konci března začnou ve Vrchlabí odbahňovat a kultivovat rybník Kačák. Na jeho břehu vznikne pláž, krytý altán nebo venkovní sprchy pro návštěvníky areálu.

Po dokončení fotbalového stadionu za 120 milionů korun ve stejné části Vrchlabí je to pro radnici další finančně nákladný projekt. Kromě krytého bazénu se počítá i s několika moderními vodními atrakcemi. Celá stavba bude částečně zapuštěna do země, aby lépe zapadla do krajiny. Zapuštění do země přinese také energetické výhody.

„V roce 2019 by se mohlo začít stavět, do té doby chceme našetřit zhruba polovinu částky z plánovaného rozpočtu. Schválili jsme proto vytvoření speciálního fondu. Naším cílem je, aby na konci tohoto volebního období v něm bylo přibližně 70 milionů korun,“ řekl místostarosta Vrchlabí Michal Vávra.

Ještě před výstavbou aquaparku město zrevitalizuje sousední rybník Kačák, na jehož dně se několik desítek let usazovalo bahno. „Chceme zachovat bezplatné letní přírodní koupání, naší snahou je zlepšit kvalitu a průhlednost vody,“ uvedl starosta města Jan Sobotka. Už začátkem roku radnice vypověděla smluvu rybářskému svazu. „Nepamatuju si, že by se za posledních dvacet třicet let rybník bagroval, naposledy jsme ho vypouštěli před zhruba 15 lety,“ dodal předseda vrchlabské organizace rybářů Jiří Krejčí. Kvalita vody v rybníku byla podle něj v minulosti špatná. Odbahnění bude stát čtyři miliony korun, celková rekonstrukce přírodního koupaliště pak deset milionů korun.

Vybudování moderního plaveckého areálu vrchlabská radnice připravovala několik let. Od soukromých majitelů už odkoupila nezbytné pozemky, které k realizaci projektu bude potřebovat.

Foto: Aquapark ve Špindlerově Mlýně (www.aquaparkspindl.cz)

Scroll to Top