Prachatice do rekonstrukce plaveckého bazénu investují 80 milionů korun

blank

Třicet let starý bazén v Prachaticích projde rozsáhlou rekonstrukcí. Nově k němu přibude wellness centrum a dětský svět. Do konce letošního roku chce město získat stavební povolení. ČTK to sdělil starosta Martin Malý.

„Bazén po 30 letech provozu dožívá, jednou se mění kus vodovodu, pak kus kanalizační přípojky. Opraví se technologie a bazén se rozšíří o další prvky, které jsou dnes běžné i v penzionech a v lepších hotelech,“ uvedl Martin Malý.

Nové wellness centrum nabídne návštěvníkům několik typů saun, páru, relaxační místnost, bazének, vířivku nebo proplouvací bazén. „To je dnes velký tahák, za kterým se jezdí opravdu daleko. Měly by tam být dva velké tobogány mimo úroveň bazénu,“ pokračoval dále starosta. Současný bazén je dlouhý 25 metrů.

Radní města se sešli s projektantem Radkem Steinhaizlem, který sedm let řídil Aquapalace Praha. Firma Relaxsolution městu vypracovala studii a připravuje projektovou dokumentaci. „Dobré je, že ten člověk je z praxe, přesně ví, o co je dnes zájem a jak je dobré nastavovat ceny, aby měl bazén ekonomickou návratnost. Do konce roku se bude projektovat,“ nechal se slyšet prachatický starosta.

Město rekonstrukci bazénu rozdělilo do čtyř etap. Samotná modernizace začne příští rok. Prachatice na ni použijí peníze z vlastních zdrojů, o další požádají prostřednictvím dotace ministerstvo školství.

Scroll to Top