Koupaliště v Přerově nejspíš dostane kvalitnější úpravnu vody

blank

Pokud schválí zastupitelé v Přerově čtyřmilionovou investici, tak dojde v městské části Penčice k modernizaci koupaliště. Rekonstrukce by se měla týkat zejména vylepšených rozvodů bazénové vody. Radní už vypsali na stavební akci veřejnou zakázku. Informoval o tom Přerovský deník.

Základní kámen plaveckého areálu v Penčicích byl položen v roce 1973. K poslední rekonstrukci došlo před čtyřmi lety. „V roce 2008 jsme pořídili nové turnikety za 70 tisíc korun, o rok později získaly děti novou skluzavku, která přišla téměř na tři čtvrtě milionu. Léto roku 2013 pak bylo ve znamení nově zrekonstruované terasy, za niž jsme zaplatili 1,7 milionu korun,“ vyjmenoval poslední investice Stanislav Jurečka z přerovského magistrátu.

V současnosti se na stávající rozvody upravené vody budou napojovat nové zařízení úpravny bazénové vody – čerpadla a pískové filtry, které budou doplněny o měřící a dávkovací stanici. Dále pak má být zhotoven nový rozvod výtlaku vody do bazénu. Voda, která se bude do bazénu napouštět, bude teď podléhat technologicky mnohem vhodnějšímu systému.

Penčický areál patří k nejnavštěvovanějším koupalištím na Přerovsku. Za loňský rok se tam sice kvůli špatnému počasí vystřídalo jen sedm tisíc návštěvníků, ale v minulých letech byl zájem i třikrát větší. Koupaliště pojme zhruba tisíc lidí a na plovárně je i celá terasa pro milovníky nudismu.

Foto: www.bazenprerov.cz

Scroll to Top