V Kutné Hoře by mohlo přibýt vodních prvků

blank

Radnice středočeského města uvažuje o vodním hřišti nebo fontáně. Rekonstrukce čeká v každém případě brouzdaliště v parku pod Vlašským dvorem. Opravy proběhnou při celkové rekonstrukci parku, kde by mohlo vzniknout i vodní hřiště. Informoval o tom Kutnohorský deník.

Jednotlivé vodní prvky by mohly vzniknout přímo v centru. Konkrétně jde o kašny, pítka a fontány. Starosta Kutné Hory Martin Starý podotkl, že vše je záležitost financí a jen realizace kašny by stála více než půl milionu korun. Martin Starý nevylučuje ani možnost vytvoření horizontující kašny. Radnice musí také vyřešit přívod vody na náměstí. „Přípojka by se mohla zařídit buď z pramene svatého Vojtěcha, , nebo z veřejného vodovodu, kde je nicméně nutné platit vodné,“ podotkl starosta.

Podle kutnohorské radnice by se instalace vodních prvků mohlo dočkat i sídliště Šipší. Výhledově by tam mohlo dojít k vybudování větších jezírek, díky kterým by se zlepšily podmínky pro život zvířat na sídlišti. „Myslím si, že by to na sídlišti ocenila spousta lidí. Mezi paneláky by se nějaké jezírko nebo jiný vodní prvek hodil,“ řekla jedna z obyvatelek sídliště. Dnes je v Kutné Hoře pouze několik vodních prvků. Jedná se Kamennou kašnu, pítka v Kollárově ulici a kašnu na Václavském náměstí a poblíž Vlašského dvora.

Foto: www.fontany-jezirka.cz

Scroll to Top