Staňkov čekají další etapy budování kanalizace

blank

Obyvatelé třítisícového městečka na Domažlicku musí být trpěliví. Systematické odkanalizování města a sousedního Vránova potrvá po jednotlivých třicetimilionových investicích až do roku 2020. Informoval o tom Domažlický deník.

„Nejnáročnější by měl být letošní rok. Při budování kanalizace budeme doslova skákat z jedné strany Staňkova do druhé. Chceme kanalizaci položit do průtahu Staňkova, pak kanalizaci zase chceme položit do silnic, které patří kraji, abychom následně mohli kraj požádat o jejich opravu, dále chceme odkanalizovat část náměstí a další místa, souviset s tím bude i uzavírka mostu. Půjde o desítky milionů, takže to přirozeně budeme muset řešit tím, že si vezmeme úvěr,“ řekl starosta Staňkova Alexandr Horák.

Ve středu 8. března proběhlo ve Staňkově jednání ohledně plánovaných akcí. „Zejména vlastníci nemovitostí v uvedených částech města by se měli na jednání ve vlastním zájmu dostavit. Samozřejmě může dojít i k zařazení jiných částí města do projektu či přesunu původně plánovaných na další rok. Nicméně pro vlastníky nemovitostí, kde se kanalizace bude budovat až v dalších letech, je podobné jednání plánováno až na dobu před samotnou realizací těchto částí,“ uvedl Horák. Město bude kanalizaci budovat v příštím roce v těchto částech města: ulice 28. října, Plovární , Americká, Plzeňská, náměstí T. G. Masaryka, ulice Trnkova, Puclická, Na Tržišti, Zahradní, Vytůňská, Riegrova, Komenského a lokalita Mastník.

Scroll to Top