SVS zahajuje v Mostě rekonstrukci 230 metrů kanalizace

blank

Kvůli nevyhovujícímu úseku se bude rekonstruovat kanalizace v ulici W. A. Mozarta. Jedná se o dlouhodobě plánovanou investiční akci.

„Z letošní částky na investice 1,31 miliardy korun dáváme téměř 86 %, tedy 1,123 miliardy korun, právě na obnovu vodohospodářského majetku. V rámci této naší zahájené investiční akce v mostecké ulici W. A. Mozarta bude zrekonstruován v celkové délce 228 metrů nevyhovující úsek kanalizace, na který je připojeno zhruba 320 obyvatel,“ přiblížil generální ředitel Severočeské vodárenské společnosti Bronislav Špičák.

Kanalizace tvořena betonovým potrubím se nachází v mostecké části Podžatecká a byla uvedena do provozu v roce 1950. Její špatný technický stav ukázala kamerová prohlídka. Kanalizace je podle výsledků studie zkorodovaná do 50 % a silně popraskaná. V nevyhovujícím stavu jsou i šachty. Součástí rekonstrukce bude přepojení stávajících třinácti domovních kanalizačních přípojek, šesti uličních přípojek a napojení na navazující stoku. Opravy mají být hotovy do 30. července tohoto roku. V okrese Most naplánovala SVS pro rok 2017 celkem 25 staveb. Kromě 69 úpraven pitné vody provozuje SVS i 222 čistíren odpadních vod.

Foto: SVS

Scroll to Top