Studenti rybářství a ochrany vod mohou dostat stipendium až 12 tisíc korun ...

blank

Studenti rybářství a ochrany vod mohou od Jihočeské univerzity dostat zajímavé stipendium. Při blížícím se termínu uzávěrky přihlášek na Fakultu rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity ve Vodňanech informovala o možné podpoře pro studenty mediální zástupkyně fakulty Klára Pirochová. Studenti si mohou podávat přihlášky na bakalářské i magisterské obory.

Fakulta rybářství a ochrany vod se sídlem ve Vodňanech má mezinárodní renomé. V evropském měřítku je české rybářství významným oborem, i proto se na fakultu sjíždí poměrně vysoké množství zahraničních studentů. Fakulta je centrem výzkumu v oblasti rybářství, ochrany vod a vodních ekosystémů. Ve Vodňanech se nachází také střední rybářská škola s tradicí již od roku 1920, která je svého druhu jediná v republice a právě z ní často studenti na fakultu přecházejí.

O absolventy je zájem
Fakulta vznikla v roce 2009, v současné době má 250 absolventů, o něž je na trhu práce díky jejich kvalifikaci zájem.  „Uplatnění nacházejí nejen v rybářských podnicích napříč Českou republikou, ale i ve státní správě, vodohospodářských organizacích či rybářských svazech,” říká proděkan pro pedagogickou činnost Martin Kocur.

Fakulta láká i na stipendium
Bakalářský program je zatím vyučovaný v prezenční formě, magisterský lze studovat i kombinovaně. Studenti mohou v průběhu studia získat praxi ve vodárenských společnostech a také vycestovat za zkušenostmi do zahraničí. Nejnadanější a nejaktivnější studenti se mohou těšit na měsíční stipendium až 12 000 korun.

Foto: www.studiumrybarstvi.eu

Scroll to Top