Povodí Labe chystá den otevřených dveří

blank

Státní podnik Povodí Labe připravuje pro zájemce několik zajímavých akcí. Ty souvisí s blížícím se Světovým dnem vody, který připadá na 22. března a slaví se od roku 1993.

Ve středu 22. března mají možnost lidé navštívit vodní nádrž v Pařížově na Chrudimsku, kterou vystavělo 500 dělníků před více než sto lety. Sobotu 25. března pak mohou zájemci využít k exkurzi v šesti různých provozech Povodí Labe. Jedná se o vodní nádrž v Pardubicích, Poděbradech, Brandýse nad Labem, Dolních Beřkovicích, Roudnici nad Labem a Střekově. O několik týdnů později, v sobotu 13. května, zve Povodí Labe zájemce o návštěvu vodní nádrže Les Králoství, která se nachází poblíž Dvora Králové nad Labem a je vyhledávanou turistickou lokalitou.

Povodí Labe se připojuje k celé řadě tuzemských vodárenských společností, které ke Světovému dni vody chystají atraktivní akce ve svých provozech. Do roku 2015 bylo Povodí Labe rozděleno do pěti závodů. Od roku 2016 se po restrukturalizaci státní podnik rozdělil na tři závody se sídlem v Roudnici nad Labem, Jablonci nad Nisou a Pardubicích.

Foto: Vodní nádrž Les Království (Vratislav Konečný, iDNES.cz)

Scroll to Top