Prahu postihla další havárie vody, tentokrát poblíž stanice metra I. P. Pavlova

blank

Oteplení s sebou přináší početnější výjezdy vodohospodářů k poruchám. Vlivem teplejšího počasí a pohybem zeminy častěji praskají vodovodní potrubí. Na mnoha místech kvůli tomu musí být omezena doprava. Několik poruch za poslední dny řešili vodohospodáři v hlavním městě. K další vyjížděli v neděli 26. února večer.

Kolem 21:30 došlo k poruše v Legerově ulici v blízkosti stanice metra I. P. Pavlova. Na magistrále byly kvůli havárii vodovodního potrubí uzavřeny dva jízdní pruhy. Pražany však omezení v dodávce pitné vody nepostihlo. Na místě nebylo potřeba zavádět náhradní zásobování.

Vážné komplikace i v pražské Krči

Dopravní kolaps nastal v sobotu večer v Krči, kde došlo pod tamějším sídlištěm k masivní havárii vodovodního potrubí. Porucha dočasně omezila v dodávce pitné vody jeden dům, do kterého musel být zavedený náhradní zdroj pitné vody. Pražské vodovody a kanalizace nehodu rychle opravily. Podobné problémy jako v Krči se objevily v pátek 24. února na Karlově náměstí v centru města. I tam se podařilo závady opravit ještě v den havárie. Prasklé vodovodní potrubí a další havárie trápí vodohospodáře v různých regionech České republiky. Výrazný nárůst nehod zaznamenávají například na Domažlicku, Třebíčsku nebo Žďársku. Vodohospodáři předpokládají, že prudké oteplení s sebou tento týden přinese další nehody.

(Ilustrační foto)

Scroll to Top