Vodovody a kanalizace Chrudim letos investují téměř 50 milionů korun

blank

Společnost Vodovody a kanalizace Chrudim již zná jméno zhotovitele své největší letošní investice. Ta bude spočívat v rekonstrukci vodovodní a kanalizační sítě v ulicích Palackého a Obce Ležáků. Zakázky za necelých 50 milionů korun se ujme společnost Chrudim VK, kterou tvoří společníci VCES a Stavoka Kosice.

„Pokud nedojde k odvolání proti výsledku soutěže, v průběhu března uzavřeme smlouvu, na přelomu března a dubna dojde k předání staveniště a v dubnu se začne stavět. Stavebně-technické práce pak potrvají do konce října,“ sdělil ředitel VaK Chrudim Ivo Doskočil. Dodává, že rekonstrukce si pro obyvatele Chrudimi a řidiče vyžádá dočasná omezení. „Během opravy může v daném úseku dojít k omezení výjezdu vozidel z okolních nemovitostí i ke zvýšení hlučnosti a prašnosti v místě stavby a v jejím nejbližším okolí. Za všechny tyto nepříjemnosti se předem omlouváme a budeme se snažit, aby dopravní omezení a realizace stavby byly co nejkratší,“ pokračoval Ivo Doskočil.

Vak Chrudim by se ale do stavebních prací pouštět nemusely. „Zaznamenal jsem tvrzení, že rekonstrukce je nevyhnutelná kvůli dezolátnímu stavu naší vodovodní a kanalizační sítě. Tak tomu ale není. Naopak, jde nám o investici zaměřenou do budoucnosti. Tamější padesát let stará síť je podle našich průzkumů v takovém stavu, že by mohla dál dobře sloužit třeba ještě nějakých dvacet let. Víme však, že ředitelství silnic a dálnic plánuje na příští rok kompletní obnovu vozovek na obou hlavních ulicích, takže jsme se rozhodli, že rekonstrukci provedeme už teď, abychom ani v delším výhledu vozovky neničili případnými opravami,“ dodal Doskočil.

V Chrudimi bude vyměněno 1267 metrů potrubí hlavní stoky, 73 metrů potrubí pro vedlejší stoky a 161 metrů potrubí k napojení 161 kanalizačních přípojek.

Foto: Chrudimská ČOV (www.vakcr.cz)

Scroll to Top